current views are: 5

11 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση15:47

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στην παρουσίαση γραμματοσήμων με θέμα την Προεδρική Φρουρά

Την Τετάρτη η εκδήλωση στην Αίθουσα Τιμών της Προεδρικής Φρουράς

Δημοσίευση 15:47’

Την Τετάρτη η εκδήλωση στην Αίθουσα Τιμών της Προεδρικής Φρουράς

Στην επίσημη παρουσίαση της νέας Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) με θέμα «150 χρόνια Προεδρική Φρουρά» που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12:00 στην Αίθουσα Τιμών της Προεδρικής Φρουράς, πρόκειται να παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

Η σειρά των γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ για τα 150 χρόνια της Προεδρικής Φρουράς, που εορτάζονται εφέτος, καθώς και η αυριανή τελετή, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εορτασμού της προαναφερθείσας σημαντικότατης επετείου για την Φρουρά από το 1868, όταν ό τότε Βασιλεύς Γεώργιος Α’ υπέγραψε σχετικό Βασιλικό Διάταγμα περί συγκροτήσεώς της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των ΕΛΤΑ «Οι διακριθέντες στη στρατιωτική αρετή Υπαξιωματικοί, αποτελούσαν ένα μάχιμο και τελετουργικό «Άγημα», υπόδειγμα για τον υπόλοιπο Στρατό. Στο πέρασμα του χρόνου σημειώθηκαν αλλαγές στην ονομασία και τη σύνθεσή της, όσο και στην αποστολή της ωστόσο αυτό που έμεινε αναλλοίωτο, είναι τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά.

Οι άριστοι των αρίστων του Ελληνικού Στρατού, αυτοί που διακρίνονται για τη σωματική τους διάπλαση, την ακλόνητη πίστη στην αποστολή τους και το ήθος τους, συνθέτουν το ύψιστο τιμητικό άγημα της Ελλάδας, καθιστώντας την Προεδρική Φρουρά εθνικό σύμβολο.

Οι Εύζωνες αποτελούν συνώνυμο της ελευθερίας, της ανδρείας και της λεβεντιάς. Ρίγη συγκίνησης διαπερνούν κάθε Έλληνα στο θέαμα του επιβλητικού βηματισμού των Ευζώνων. Αισθήματα θαυμασμού και σεβασμού χαρακτηρίζουν τις αντιδράσεις ανθρώπων κάθε εθνικότητας, που έχουν την τύχη να τους παρακολουθήσουν, αναζητώντας μια φωτογραφία δίπλα τους.

Η Προεδρική Φρουρά συνεχίζοντας επάξια την ένδοξη ιστορία των 150 ετών της, στέκει αγέρωχη, θεματοφύλακας της ιστορίας, των αξιών και του πολιτισμού μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προαναφερθείσα επετειακή αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων εκδίδεται αύριο και θα παραμείνει στα ταμεία των ΕΛΤΑ για έναν ακριβώς χρόνο, αποτελείται δε από πέντε γραμματόσημα διαφορετικής ονομαστικής αξίας το καθένα, δύο αναμνηστικούς φακέλους πρώτης ημέρας κυκλοφορίας (ΦΠΗΚ) και άλλα σχετικά φιλοτελικά αντικείμενα για συλλέκτες και μη.


σχετικα αρθρα