Σε δύο μήνες θα έχουν επικαιροποιηθεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά για την κατασκευή του Μηναγιώτικου φράγματος στην Μεσσηνία, σημείωσε με δηλώσεις του από την Τρίπολη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Κανελλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι, ''στόχος μας είναι να μη χαθεί ούτε μια σταγόνα νερού από το Μηναγιώτικο ρέμα στη θάλασσα''. Αναπτυξιακό έργο μεγάλης στρατηγικής σημασίας χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου το Μηναγιώτικο φράγμα στην Μεσσηνία, εκφράζοντας την ικανοποίησή του ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στέκεται αρωγός στην προσπάθεια της περιφέρειας Πελοποννήσου για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Ίσως να είναι το πρώτο έργο είπε ο Πέτρος Τατούλης όπου θα έχουμε έτοιμα καλλιεργητικά πλάνα, μετρήσιμα αποτελέσματα και χρονοδιαγράμματα έτσι ώστε να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ανταποδοτικότητα.

Παράλληλα ο κ. Τατούλης ζήτησε από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για το αρδευτικό έργο του Φαλάνθου, καθώς και για το φράγμα του Τάνου ποταμού στην Αρκαδία.