current views are: 9

12 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση19:05

Μυτιλήνη: Ελεύθερος ο δράστης της επίθεσης με λοστό εναντίον μετανάστη εργαζόμενου

Ο 45χρονος από το Μπαγκλαντές του είπε να μην παρκάρει σε θέση ΑμΕΑ

Δημοσίευση 19:05’

Ο 45χρονος από το Μπαγκλαντές του είπε να μην παρκάρει σε θέση ΑμΕΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 29χρονος από χωριό της Λέσβου που επιτέθηκε σε 45χρονο αλλοδαπό στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ όπου εργαζόταν έξω από τη πόλη της Μυτιλήνης.

Από τη βίαιη επίθεση ο 45χρονος υπάλληλος από το Μπαγκλαντές τραυματίστηκε στο χέρι και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο όπου πρόκειται να εγχειριστεί αύριο, Πέμπτη. Χρήματα για την εγχείρηση μαζεύουν οι συνάδελφοί του.

Όπως αναφέρει το lawandorder.gr, η κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία που βαραίνει τον 29χρονο, που δεν «ανέχτηκε» την υπόδειξη να μην παρκάρει σε θέση ΑμΕΑ, είναι αυτή της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στο δράστη είναι αυτοί της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, μέχρι να οριστεί δικάσιμος.

Απ’ τη πλευρά τους οι δικηγόροι του θύματος θα ζητήσουν ενεργοποίηση του άρθρου 81 περί ρατσιστικού κινήτρου.

Όπως αφηγήθηκε στα μέσα ο 45χρονος Εμντί Ουντίλ, προσπάθησε να υπερασπιστεί μία θέση στάθμευσης αναπήρων την οποία είχε καταλάβει ο κατηγορούμενος, και κατέληξε στο νοσοκομείο, αφού ο 29χρονος τον χτυπούσε βίαια με σιδερένιο λοστό, ενώ τον έβριζε χυδαία για την καταγωγή του. Το θύμα ζει στη Λέσβο και από το 2013 εργάζεται συνεχώς στον εξωτερικό χώρο του σούπερ μάρκετ καθαρίζοντας, ταχτοποιώντας τα καρότσια και κάνοντας διάφορες ακόμη εξωτερικές δουλειές. 

Τον Εμντί Ιμάμ Ουντίλ επισκέφθηκε, σήμερα Τετάρτη, στο Βοστάνειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται, αντιπροσωπεία της ομάδας αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου. Ανακοίνωση για την επίθεση εξέδωσαν και οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ ΑΓΑΙΟΥ


σχετικα αρθρα