ΕΛΛΑΔΑ

Πλοίο με τόνους χασίς σε μορφή... σοκολάτας στην Κρήτη - Τα κοντέινερ είχαν διπλό πάτο

Δημοσίευση 13 Δεκεμβρίου 2018, 08:18 / Ανανεώθηκε 13 Δεκεμβρίου 2018, 08:55
Πλοίο με τόνους χασίς σε μορφή... σοκολάτας στην Κρήτη - Τα κοντέινερ είχαν διπλό πάτο
Facebook Twitter Whatsapp

Συνελήφθη το πλήρωμα

Τεράστιες ποσότητες χασίς σε μορφή σοκολάτας εντόπισαν οι λιμενικές αρχές μετά από πολύωρες έρευνες στο πλοίο «NOKA» που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Ηρακλείου, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Το πλοίο εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης την περασμένη Πέμπτη και μεταφέρθηκε στο λιμάνι Αθερινόλακκου της Σητείας με τις λιμενικές αρχές να ξεκινούν ενδελεχή έλεγχο καθώς υπήρχε πληροφορία για «ύποπτο» φορτίο.

Οι έρευνες δεν απέδωσαν και τελικά αποφασίστηκε το πλοίο να μεταφερθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου. Εκεί συνεχίστηκαν οι έρευνες με τη συμμετοχή ειδικής ομάδας και του ειδικά εκπαιδευμένου σκυλιού.

Για πάνω από δύο 24ωρα δεν είχε βρεθεί τίποτε το αξιοπερίεργο, ωστόσο λίγο πριν δοθεί το «πράσινο φως» για τον απόπλου οι άνδρες του λιμενικού σώματος έβγαλαν… λαβράκι.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «ΝΟΚΑ» – σημαίας Συρίας – ξεκίνησε πριν λίγες μέρες το ταξίδι του από το λιμάνι της Λαττάκειας στη Συρία ενώ προορισμός του ήταν η Λιβύη.

Τα κοντέινερ όπως φάνηκε είχαν «διπλό» πάτο: στην κορυφή υπήρχαν διάφορα προϊόντα και στον πάτο υπήρχε το χασίς σε μορφή σοκολάτας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι πρώτες έρευνες στα οκτώ κοντέινερ είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν πάνω από έξι τόνους χασίς – σοκολάτα ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως υπάρχει πιθανότητα η ποσότητα αυτή να αγγίξει τους 12 τόνους, αριθμός ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.

Συνελήφθη το πλήρωμα

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται από χθες το απόγευμα το πλήρωμα του πλοίου «NOKA» μετά τα ευρήματα των λιμενικών αρχών.

Πρόκειται για έντεκα άτομα και συγκεκριμένα για δέκα Σύρους και έναν Ινδό οι οποίοι πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.