Στάση αναμονής μέχρι τα μέσα περίπου του Σεπτέμβρη είναι αναγκασμένη να τηρήσει η οικογένεια της 16χρονης άτυχης μαθήτριας Στέλλας Ακουμιανάκη, έπειτα από την αιφνιδιαστική απόφαση του ανακριτή Ρεθύμνου την περασμένη Τρίτη να περαιώσει την διαδικασία της κύριας ανάκρισης, μισή ώρα μετά την κατάθεση και του τελευταίου κατηγορούμενου. Ωστόσο, χτες, η οικογένεια και οι δύο συνήγοροι πολιτικής αγωγής προσέφυγαν στο συμβούλιο πλημμελειοδικών, ενημέρωσαν προφορικά τον εισαγγελέα για τις αντιρρήσεις που διατυπώνουν και παράλληλα κατέθεσαν και δήλωση άρνησης στον ανακριτή, σχετικά με το ίδιο θέμα.

Οι αντιρρήσεις της οικογένειας Ακουμιανάκη έγκειται και στην απόφαση του δικαστηρίου να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο,μετά τις απολογίες τους , οι δυο γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ενώ ανακριτής και εισαγγελέας ομόφωνα αποφάσισαν να επιβάλλουν τον όρο απαγόρευσης εξόδου από την χώρα στον τρίτο, οι οποίοι κατηγορούνται για τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη.

Η απολογία των τριών ήταν μαραθώνια, καθώς ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Τρίτης και η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 7 περίπου το βράδυ.

Διαδοχικά πέρασαν την πόρτα του ανακριτικού γραφείου, η ειδικευμένη γιατρός και οι δυο άνδρες ειδικευόμενοι γιατροί, ο ένας εκ των οποίων είχε υπηρεσία τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου στο ΤΕΠ όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο η ανήλικη και σύμφωνα με την απολογία του, όπως και στην προανακριτική του κατάθεση, ήταν εκείνος που παρέλαβε και περιέθαλψε το κορίτσι τις πρώτες ώρες, σύμφωνα όμως με μάρτυρες δεν βρισκόταν στην βάρδιά του εκείνος αλλά κάποιος άλλος συνάδελφός του που έκανε στη θέση του την εφημερία. Ο δεύτερος, όπως και προανακριτικά και χθες επέμεινε ότι δεν ήταν στο ΤΕΠ εκείνο το ξημέρωμα και ότι οι μάρτυρες έχουν κάνει λάθος.

Η ειδικευμένη γιατρός και ο δεύτερος ειδικευόμενος είναι αυτοί για τους οποίους αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο, ενώ η επιβολή του όρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αποφασίστηκε για τον πρώτο ειδικευόμενο γιατρό.

Συμπληρωματικές απολογίες είχαν κληθεί χθες και έδωσαν και οι δυο νεαροί κατηγορούμενοι, φίλοι της 16χρονης.

Εν τω μεταξύ, στα χέρια του έχει ο ανακριτής, από τη περασμένη Δευτέρα, και την πραγματογνωμοσύνη του καθηγητή Ιατροδικαστικής, Φίλιππου Κουτσάφτη, στον οποίο ο ίδιος είχε αναθέσει να συντάξει σχετική έκθεση.

 

Πηγή: neatv.gr/newpost.gr