Πλήρη ετοιμότητα για τη μεταφορά των μαθητών την επόμενη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, που ξεκινούν τα σχολεία, δήλωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Τρίπολης Μαρία Εικοσιδέκα.

Η αντιδήμαρχος σημείωσε ότι ως το τέλος του χρόνου θα παραταθούν με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, οι συμβάσεις μεταφοράς μαθητών που ίσχυαν την περσινή σχολική χρονιά, ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση στη μαθητική κοινότητα και τις οικογένειές τους, ενώ από 1 Ιανουαρίου 2012 την μεταφορά αναλαμβάνει ο δήμος.

Η κ. Εικοσιδέκα επεσήμανε ότι από την πλευρά του δήμου, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού κι έχουν σταλεί για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση όλα τα στοιχεία.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας τόνισε ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά κι επιτυγχάνεται σημαντικό κόστος στην μεταφορά των μαθητών, αφού όπως ανέφερε στο νέο καλλικρατικό δήμο Τρίπολης καθημερινά για την μεταφορά των μαθητών θα γίνονται 238 δρομολόγια με το ημερήσιο κόστος να φτάνει τα 10.700 ευρώ, ενώ την περσινή σχολική χρονιά μόνο για τον παλαιό δήμο Τρίπολης το ημερήσιο κόστος έφτανε τις 22.000 ευρώ.