Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο μετά τον γάμο... λόγω πυροβολισμών


"Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά", αναφέρει ο σοφός λαός μας, την ώρα μάλιστα που στον ορεινό Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, επιμένουν ορισμένοι να θεωρούν έθιμο τους άσκοπους πυροβολισμούς.

Λίγο ήθελε ένας γάμος στα Λιβάδια Μυλοποτάμου, χθες αργά το βράδυ, να μετατραπεί σε θρήνο και τραγωδία, όταν δύο άτομα τραυματίστηκαν στην πλάτη και στον ώμο από τις αδέσποτες σφαίρες.

Οι καλεσμένοι του γάμου έδωσαν τις ευχές για το νιόπαντρο ζευγάρι αλλά, για τραγική τους ειρωνεία, δέχτηκαν και οι ίδιοι ευχές για γρήγορη ανάρρωση, μιας και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Όπως ήταν φυσικό ο γάμος χάλασε, το κέφι πήγε στράφι και οι κουβέντες για το αν χρειάζονται τα όπλα στα γλέντια και τα μυστήρια της εκκλησίας, άνοιξε πάλι για τα καλά.

Δεν είναι λίγες οι φορές που σε γλέντια και χαρές, η κατάληξη είναι θρήνος και οδυρμός. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες της πολιτείας για ενημέρωση, μέτρα και καταστολή του συγκεκριμένου εθίμου των άσκοπων πυροβολισμών, οι θερμοκέφαλοι, δε λένε να συνετιστούν.

   

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο