Λύση για τη διάσωση του κινηματογράφου ΑΣΤΡΟΝ, αναζητεί ο δήμος Αθηναίων και για τον σκοπό αυτό έχει συστήσει άτυπη επιτροπή. Ο κινηματογράφος ΑΣΤΡΟΝ στη λεωφόρο Κηφισίας, στους Αμπελοκήπους, είναι κτίριο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας, για το οποίο το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε με οριακή πλειοψηφία, πριν από λίγες ημέρες, να μην κηρυχθεί διατηρητέο και κινδυνεύει να κατεδαφιστεί. Για το θέμα αυτό είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός, θυμίζοντας ότι το ΑΣΤΡΟΝ κτίστηκε το 1957 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Σόλωνα Κυδωνιάτη και είναι από τα λίγα κτίρια που κτίστηκαν με αποκλειστική χρήση κινηματοθεάτρου.

Ήταν υπερπολυτελές, 1300 θέσεων, σε ρυθμό art deco. Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι το ΑΣΤΡΟΝ μαζί με το γειτονικό θερινό κινηματογράφο ΕΛΛΗΝΙΣ, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος, μπορούν να αποτελέσουν ένα ενιαίο πολεοδομικό σύνολο πολιτισμού και αναψυχής στην πυκνοκατοικημένη περιοχή που βρίσκονται. Έχουν, επίσης, υπενθυμίσει ότι υπέρ της διατήρησης του κινηματογράφου ΑΣΤΡΟΝ έχουν ταχθεί το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Προς απάντηση της ερώτησης των βουλευτών, ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο του γενικού γραμματέα του δήμου Αθηναίων, Θεόδωρου Λιβάνιου, με το οποίο γίνεται γνωστό ότι αναζητείται λύση μέσω της επιτροπής που συγκροτήθηκε από το Δήμο. Στην επιτροπή μετέχουν η αντιδήμαρχος Αναπλάσεων, Αγγελική Αντωνοπούλου, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων, Άννα Φιλίνη, η δημοτική σύμβουλος επικεφαλής της Παράταξης Ανοιχτή Πόλη, Ελένη Πορτάλιου και η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δάφνη Γαβρίλη.