Επιχείρηση απομάκρυνσης των ατόμων που είχαν καταλάβει χώρους του παλαιού νοσοκομείου "Άγιος Γεώργιος" στα Χανιά πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί αστυνομικές δυνάμεις, με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και έπειτα από αίτημα της δημοτικής αρχής. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης-"σκούπα", στην οποία συμμετείχαν πενήντα αστυνομικοί, συνελήφθησαν 15 αλλοδαποί, εκ των οποίων οι έξι είναι υπήκοοι Αλγερίας, επτά υπήκοοι Μαρόκου, ένας υπήκοος Τυνησίας και ένας υπήκοος Μαυριτανίας.

Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες είχαν συνδέσει την παροχή της Δ.Ε.Η, κάνοντας παράνομα χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ έντεκα από αυτούς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής στη χώρα. Επιπλέον στην κατοχή ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης.

Σε βάρος τους σχηματίζονται δικογραφίες για τις κοινές κατηγορίες της κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος και της διατάραξης οικιακής ειρήνης καθώς και για τις, κατά περίπτωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Χανίων, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων συνεχίζεται η προανάκριση και ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Επίσης, στον υπό κατάληψη χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής: Εννέα φωτογραφικές μηχανές, δυο οπτικοί φακοί φωτογραφικών μηχανών, επτά κινητά τηλέφωνα, τρείς ηλεκτρονικές συσκευές ψυχαγωγίας, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα ανδρικό ρολόι χειρός, εννέα ζεύγη γυαλιά ηλίου, δέκα ποδήλατα, ένας χαρτοφύλακας με ατομικά έγγραφα, ένας σάκος με πλήρη στολή κατάδυσης και πέντε ατομικά έγγραφα ισάριθμων ατόμων.

  
TAGS