Μέλη οικογένειας αρχαιοκάπηλων συνελήφθησαν στις Σέρρες, ύστερα από στοιχεία που συνέλλεξαν αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, συνελήφθη 54χρονος και η 18χρονη κόρη του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου «για την προστασία των αρχαιοτήτων» και του νόμου «περί όπλων».

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι, το αυτοκίνητο και το ποιμνιοστάσιο των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια καραμπίνα, ένα τουφέκι και 162 φυσίγγια. Επίσης, εντοπίστηκαν τρία τετράδια με ιδιόχειρες σημειώσεις και χάρτες για τοποθεσίες (σπήλαια, νεκροταφεία και άλλα σημεία), όπου βρίσκονται θησαυροί και αρχαιότητες.

Στο ποιμνιοστάσιο βρέθηκαν, επίσης, αντικείμενα που σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιας αρχαιολόγου, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και συγκεκριμένα: ένα υφαντικό βάρος, μία λαβή πήλινου αγγείου, ένα όστρακο πήλινου αγγείου, ένα χάλκινο νόμισμα Μακεδονίας και ένα νόμισμα ρωμαϊκών χρόνων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.