Μετά το κίνημα «Δεν Πληρώνω, δεν πληρώνω» το ΠΑΜΕ βάζει στο στόχαστρο τα διόδια της χώρας. Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καλεί σε κινητοποιήσεις σε πολλά διόδια της χώρας για σήμερα, Κυριακή, προαναγγέλοντας νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου κατά των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Την ώρα που η ανεργία μας τσακίζει, που φόροι και ακρίβεια μας πνίγουν με συνεχή αύξηση του ΦΠΑ, αυξήσεις στα καύσιμα, στους λογαριασμούς, που μας κόβουν μισθούς, συντάξεις, φάρμακα, που επιδιώκουν την κατάργηση των ΣΣΕ, που εμπορευματοποιούν παραπέρα την Παιδεία και την Υγεία κλπ φέρνουν νέα φοροκαταιγίδα με νέα χαράτσια. Η κυβέρνηση με τα νέα χαράτσια φορολογεί τη φτώχεια και την απόγνωσή μας.

Κανείς δεν μπορεί μόνος του να αντισταθεί αποτελεσματικά, να τους αποκρούσει. Όμως αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και οργανωθούμε μπορούμε.

Είναι ώρα με πρωτοβουλία των εργατικών σωματείων, των επιτροπών αγώνα των αυτοαπασχολούμενων, των λαϊκών επιτροπών στις συνοικίες να οργανωθεί μαζική αντίθεση και αντίσταση με κάθε τρόπο, οργανωμένα, μαζικά με τα σωματεία μας να επιστρέψουμε μαζικά τα εντάλματα πληρωμής, απαιτώντας την κατάργησή τους. Να οργανωθεί η αλληλεγγύη στους ανέργους, στις οικογένειες, στους μικρομαγαζάτορες που δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, δάνεια και φόρους.

Καλούμε τους εργαζόμενους τα λαϊκά στρώματα να κάνουν το βήμα. Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη διαδηλώνουμε μαζί στην Αθήνα στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στα πλαίσια αυτά το ΠΑΜΕ η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ πραγματοποιούν παρεμβάσεις στα διόδια σε πολλά σημεία της χώρας, με άνοιγμα τους την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ από τις 5μμ και μετά και κάλεσμα του λαού να πάρει μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις στις 10 Σεπτέμβρη.

Τα διόδια που ανοίγουμε είναι τα παρακάτω:

Μαλγάρων, Νεστάνης, Ρίου, Μοσχοχωρίου, Μακρυχωρίου, Πυργετού, Ακτίου, Γέφυρας Ρίου-Αντιρίου, Κορίνθου, Αφιδνών, Κορωπίου (αεροδρόμιο), Πολύμυλου Κοζάνης, 89ο χιλ. Αθηνών- Λαμίας, Τραγάνας, Αγίας Τριάδας Λαμίας».
TAGS