Με νέες γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να αποφασίσουν τις επομενες κινήσεις του κατά του νέου νόμου-πλαισίου, αρχίζει η εβδομάδα για τους φοιτητές σε πολλές σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, με το ντόμινο των καταλήψεων με «λουκέτο» σε περισσότερα από 230 πανεπιστήμια και ΤΕΙ, στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα, Δευτέρα, και οι καθηγητές του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου που προχωρούν σε 48ωρη απεργία. Ταυτόχρονα, κατάληψη αποφασίστηκε και στη σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που εδρεύει στην Καλαμάτα, μετά από συνέλευση των φοιτητών της σχολής που αντιδρούν στο νόμο πλαίσιο για την παιδεία.

Την ερχόμενη Πέμπτη ετοιμάζεται νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ οι φοιτητές θα συμμετάσχουν επίσης στις διαδηλώσεις που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη κατά την 76η Διεθνή Εκθεση.

Την ίδια ώρα, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στον «Τύπο της Κυριακής», δήλωσε σχετικά με τις καταλήψεις:

«Αυτά είναι τα συμπτώματα ενός συστήματος για το οποίο το συμφέρον των φοιτητών δεν έχει σχέση με τη διδασκαλία, τη γνώση και τη μάθηση. Αυτά και άλλα παρόμοια αποτελούν την αποτύπωση των παθογενειών δεκαετιών, όπου η ουσιαστική γνώση των παιδιών θυσιάστηκε στον βωμό κομματικών ισορροπιών και άλλων σκοπιμοτήτων».