Για τραγική καθυστέρηση της κυβέρνησης στις συγχωνεύσεις οργανισμών έκανε λόγο η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία παράλληλα επιβεβαιώσε ότι οι μαθητές δεν θα πάρουν βιβλία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Αναλυτικότερα, η υφυπουργός Παιδεία, μιλώντας στη Δευτέρα στον ΣΚΑΙ δήλωσε:

«Στις συγχωνεύσεις οργανισμών έχουμε αργήσει τραγικά. Εδώ και πάρα πολλούς μήνες λέμε και λέμε ότι θα συγχωνεύσουμε και θα συγχωνεύσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.

Πρόσθεσε ότι οι σωστές συγχωνεύσεις απαιτούν χρόνο, «αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσουμε. Στο υπουργείο Παιδείας έξι οργανισμοί συγχωνεύτηκαν σε δύο» ανέφερε.

Για το ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικά με την καθυστέρηση στην έκδοση σχολικών βιβλίων, καταλόγισε ευθύνες για καθυστέρηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ ανακοίνωσε ότι τα παιδιά δεν θα πάρουν βιβλία στις 12 Σεπτεμβρίου. «Η ελληνική πολιτεία έχει ζήσει ξανά αυτό το δράμα» ανέφερε.

Ανέφερε ότι ως εναλλακτική λύση θα δοθούν στους μαθητές φωτοτυπίες ενώ υπάρχει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για όσους μαθητές θα βοηθηθούν από τους γονείς τους. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται και τρίτη λύση. Η υφυπουργός επισήμανε δε, ότι οι διαδικασίες που αφορούν στην έκδοσή τους, χρειάζονται αλλαγή.

«Ο ιδιωτικό τομέας βγάζει τα βιβλία, αλλά (σ.σ υπάρχει καθυστέρηση) μέχρι να γίνουν διαγωνισμοί και ενστάσεις και μέχρι να παρθούν αποφάσεις, οι διαδικασίες όλες αυτές θέλουν αλλαγή» σημείωσε.

Σημείωσε πως οι κατάλογοι με τους αναπληρωτές καθηγητές είναι έτοιμοι και μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν οι αναπληρώσεις. Για τους ωρομίσθιους είπε ότι από μέρα σε μέρα βγαίνουν τα εντάλματα πληρωμής.

«Αυτό που είναι μείζον είναι οι εκπαιδευτικοί να είναι στις τάξεις» τόνισε η κ. Χριστοφιλοπούλου.