Στη διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης της κυκλοφορίας και αποσυμφόρησης της κίνησης στην πόλη. Σήμερα κατεδαφίστηκε ένα διώροφο κτίσμα στην οδό Ύδρας, καθώς είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης και εκδόθηκε από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας το σχετικό πρωτόκολλο της επιτροπής επικινδύνων ετοιμόρροπων οικοδομών.

«Η διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου είναι ένα αίτημα 20ετίας των κατοίκων της περιοχής καθώς ο δρόμος σταματά στη διασταύρωση με την οδό Κατσιμίδη. Από εκεί και προς την πλατεία Μαραθώνος υπάρχουν ιδιοκτησίες σε τρία σημεία με αποτέλεσμα να μην προχωρά η κυκλοφορία» εξηγεί ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη κατεδαφίστηκε το τμήμα προς την πλατεία Μαραθώνος κάτω από τη Λαμπράκη ενώ το επόμενο τρίμηνο θα απελευθερωθεί το κομμάτι της Αγίου Δημητρίου από την πλατεία Μαραθώνος μέχρι την οδό Λαμπράκη. Εντός του 2012 θα υπάρξει παρέμβαση από την οδό Λαμπράκη μέχρι την οδό Κατσιμίδη και στη συνέχεια στη διασταύρωση της Αγίου Δημητρίου με την Κατσιμίδη, όπου ο δρόμος συνεχίζει μέχρι την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.