Η hair stylist και colour expert Αθηνά-Τζάνετ Κορώση μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της για λαμπερό χρώμα που διαρκεί. Ερώτηση: Βάφω τα μαλλιά μου για να έχω έντονο χρώμα και τέλεια κάλυψη. Όμως, 15 μέρες μετά, δείχνουν θαμπά, άτονα και η ρίζα φαίνεται. Πώς μπορώ να διατηρήσω τη λάμψη και την ένταση του χρώματος και να καλύψω τη ρίζα χωρίς να χρειαστεί να ξαναβάψω τα μαλλιά μου;

5 tips για τέλεια βαμμένα μαλλιά

1. Για έξτρα προστασία στα βαμμένα μαλλιά, απόφυγε το πιστολάκι αμέσως μετά το λούσιμο. Ταμπόναρέ τα πρώτα με μια πετσέτα και στη συνέχεια στέγνωσέ τα.

2. Η έντονη θερμότητα στα πολύ βρεγμένα μαλλιά ή στα εντελώς στεγνά δημιουργεί ατμό και συμβάλλει στη φθορά της επιφάνειας της τρίχας με αποτέλεσμα να ξεθωριάζει το χρώμα.

3. Για σωστή αρμονία στο χρώμα, μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τα μαλλιά σου, γιατί έτσι διατηρείται σε ισορροπία το χρώμα χωρίς να ξεθωριάζει και να χάνει τη λάμψη του.

4. Μια ποιοτική βαφή λειτουργεί σαν ένα «make-up μαλλιών», που τα αναδομεί και τα κάνει να φαίνονται λαμπερά, πλούσια και γεμάτα ζωντάνια.

5. Μην αφήνεις το μείγμα της βαφής στα μαλλιά σου περισσότερο χρόνο από τον αναγραφόμενο στη συσκευασία. Η μη τήρηση του σωστού χρόνου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε λάθος τόνο χρώματος.


Πηγή: madamefigaro.gr