Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν έχει εκπτώσεις. 'Ολοι πρέπει να αναλάβουν το κόστος του αγώνα τους, επισήμανε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σχετικά με τις καταλήψεις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Τόνισε ότι αν δεν γίνουν μαθήματα 13 εβδομάδων, τότε αυτά πρέπει να γίνουν σε άλλο χρόνο. Διαφορετικά ο νόμος προβλέπει ότι δεν μπορούν να γίνουν εξετάσεις σε μαθήματα που δεν έχουν διδαχθεί επί 13 εβδομάδες.

Ειδικότερα, η κ.Διαμαντοπούλου αναφερόμενη στον νόμο, είπε ότι είναι στη διάθεση κάθε συγκλήτου ή φοιτητικού συλλόγου που θα την προσκαλέσει για περαιτέρω διευκρινίσεις επί της εφαρμογής του. Τόνισε δε, ότι είναι αδιανόητο να ζητείται η αλλαγή ενός νόμου, ο οποίος μόλις ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία της Βουλής.

Η υπουργός έκανε λόγο για ψέμματα και παρανοήσεις στον νόμο και γι' αυτό έδωσε στη δημοσιότητα 50 ερωτήσεις-απαντήσεις, που διευκρινίζουν πολλά ζητήματα, ενώ, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι δεν επιβάλλονται δίδακτρα και δεν καταργούνται τα συγγράμματα.

Σχετικά με το ακαδημαϊκό άσυλο, τόνισε ότι είναι σαφές ότι ισχύει. Πρόσθεσε, όμως, ότι το πρόβλημα των πανεπιστημίων δεν είναι το άσυλο. Τα ίδια ιδρύματα καλούνται να αποδείξουν ότι δεν αποφασίζουν οι μειοψηφίες και αν οι αποφάσεις για καταλήψεις έχουν ληφθεί από μειοψηφίες, αυτές έχουν και κόστος και οφέλη, ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας.

Η υφυπουργός Παιδείας Ευη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με το πρόβλημα των σχολικών βιβλίων, που σε πρώτη φάση θα αντιμετωπισθεί με φωτοτυπίες, τόνισε ότι δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά οι οικογένειες, υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των σχολικών επιτροπών.