Την ανάγκη άμεσης καταβολής των υπολειπόμενων δόσεων του ευεργετικού μέτρου της επιδότησης κατά 12% του κόστους μισθοδοσίας των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ζητά με επιστολή του προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Αρης Γιαννακίδης. Η παρέμβαση του περιφερειάρχη, αφορά την καταβολή της επιδότησης του 12% του κόστους μισθοδοσίας των επιχειρήσεων, για τα έτη 2008 (β’ εξάμηνο), 2009, και 2010.

 Ο κ. Γιαννακίδης, μεταξύ άλλων τονίζει πως η καθυστέρηση καταβολής της συγκεκριμένης επιδότησης από τον ΟΑΕΔ, «επιτείνει τα προβλήματα ρευστότητας ενώ ακυρώνει και υπονομεύει στην πράξη το σημαντικό αυτό μέτρο, το οποίο ελήφθη για την ενίσχυση και υποστήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης» και σημειώνει πως «πολλές επιχειρήσεις προγραμμάτισαν την ανάπτυξή τους θεωρώντας ως δεδομένο την συνέπεια καταβολής της συγκεκριμένης επιδότησης».

Στην επιστολή που κοινοποιείται και στον Υπουργό Εργασίας, περιγράφεται το ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο που προέκυψε μετά και την συνάντηση επιμελητηριακών, πολιτικών και αυτοδιοικητικών φορέων η οποία έγινε πρόσφατα στην Κομοτηνή και καταλήγει στην πρόταση για ενιαίο ποσοστό επιδότησης σε ολόκληρη την Περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένων και των νομών Καβάλας και Δράμας, στα πλαίσια μίας και αδιαίρετης περιφερειακής αναπτυξιακής λειτουργίας.