Νεκρός ο 37χρονος που κατηγορείτο για ηλεκτρονική απάτη


Τρεις ημέρες μετά τον εντοπισμό  του, ο 37χρονος διαχειριστής e-shop από την Αρκαδία που φέρεται να είχε υποκλέψει στοιχεία πιστωτικών καρτών και να έκανε αγορές ύψους άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Τρίπολη! Τα πρώτα στοιχεία που συνέλλεξαν άνδρες της τοπικής Ασφάλειας, οδηγούν στην εκδοχή της αυτοκτονίας. Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα ερευνώνται. Ο 37χρονος είχε εντοπιστεί  από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία των υπευθύνων ασφάλειας συναλλαγών μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων που διαπίστωσαν ότι είχε οικειοποιηθεί τους αριθμούς από τις πιστωτικές κάρτες διαδικτυακών πελατών, οι οποίες είχαν υπερχρεωθεί χωρίς τη συγκατάθεση των κατόχων τους.

Στην περίπτωση της μιας τράπεζας  είχαν πραγματοποιηθεί 393 απατηλές ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Διαδίκτυο συνολικού ύψους 379.000 ευρώ μέσω 372 πιστωτικών καρτών, ενώ στην περίπτωση της δεύτερης είχαν γίνει συναλλαγές ύψους 189.437 ευρώ μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικών πληρωμών και εισπράξεων!

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τα ψηφιακά ίχνη του 37χρονου που ήταν διαχειριστής e-shops τριών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ενός μοναστηριού στην περιοχή της Αρκαδίας. Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του στις Ρίζες Αρκαδίας, βρέθηκε πλούσιο αποδεικτικό υλικό από τα ειδικά λογισμικά προγράμματα που χρησιμοποιούσε και τα ψηφιακά αρχεία του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και δεν συνελήφθη, επειδή το αδίκημα δεν ήταν αυτόφωρο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο