Έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι κάθε είδους μέσων (χερσαίων και θαλάσσιων) με σκοπό την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων ναυτιλίας, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αποφέρει απτά αποτελέσματα, τονίζεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος. Συγκεκριμένα, αναφέρεται, διαπιστώθηκε ότι μεταφέρονταν με τρία δεξαμενόπλοια συνολικά εβδομήντα επτά τόνοι πετρελαίου (diesel) και διακόσιοι δέκα τέσσερις τόνοι πετρελαίου βαρέως τύπου (fuel oil), χωρίς νόμιμα παραστατικά που να δικαιολογούν την παρουσία τους στα πλοία αυτά.

Οι αρμόδιες Αρχές του Λιμεναρχείου Πειραιά έχουν προβεί σε συλλήψεις και στη συλλογή του απαραίτητου προανακριτικού υλικού και έχουν υποβάλει τις σχετικές δικογραφίες στην Εισαγγελία του Πειραιά για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων, πλοίων και εταιρειών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, καταλήγει η ανακοίνωση, έχουν αναλάβει τη δέσμευση να συνεχίσουν με αμείωτη ένταση τους ελέγχους προκειμένου να καλυφθεί όλο το εύρος της λαθραίας διακίνησης καυσίμων ναυτιλίας.

Εξάλλου, από το Λιμενικό Σώμα ανακοινώθηκαν στοιχεία για την επιχειρησιακή του δραστηριότητα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011.