Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) και το βορειοδυτικό Αιγαίο που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση, προβλέπεται για σήμερα, Τετάρτη. Αναλυτικά:
  
Μακεδονία, Θράκη: στη Μακεδονία βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα στα δυτικά για τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορείων διευθύνσεων μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη Θράκη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος: βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο. Βελτίωση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία. Βελτίωση από αργά το απόγευμα και από τα βόρεια. Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές στα δυτικά τμήματα οπου το βράδυ ενδέχεται να βρέξει. Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 29 και στην Κρήτη έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: αρχικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Αττική: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα κυρίως στα βορειοδυτικά. Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη: βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου.