Η τουριστική περίοδος βαδίζει προς το τέλος της στο Ρέθυμνο, αλλά όπως όλα δείχνουν για τους ξενοδοχοϋπάλληλους, τώρα ξεκινάει η «πολλή δουλειά». Λόγω του ενδεχόμενου να «σβήσει» ο κλάδος τους από τη νέα επικαιροποιημένη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων την οποία επεξεργάζονται τα αρμόδια υπουργεία, τα μέλη του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε απεργιακές και όχι μόνο κινητοποιήσεις.

«Οι 9.134 σερβιτόροι σε σχέση με τους εκατοντάδες χιλιάδες απασχολούμενους (σύμφωνα με επικαιροποιημένη λίστα των εργαζομένων) αποτελούν κόλαφο για το υπουργείο που ανέχεται την μαύρη εργασία, την εισφοροδιαφυγή και την εισφοροκλοπή…», αναφέρει το σωματείο επισημαίνοντας παράλληλα πως θεωρεί αυθαίρετες τις αιτιάσεις από πλευράς εργοδοτών περί αλλαγών στις συνθήκες εργασίας.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Ρέθυμνο δηλώνουν πως «σε ενδεχόμενο αποχαρακτηρισμού κεντρικής ειδικότητας του κλάδου μας υπάρχει ήδη απόφαση απεργιακών κινητοποιήσεων. Ο καθορισμός της ημερομηνίας έχει να κάνει με την τελική απόφαση του υπουργού Εργασίας».