Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, θα δώσει το «παρών» στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη. Το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε προσυγκέντρωση στις 5.30μ.μ. στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου και στη συνέχεια θα ενωθούν με τους άλλους διαδηλωτές στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν συνέντευξη Τύπου και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι «παραδίδει άνευ όρων τη χώρα και τους εργαζόμενους στις απαιτήσεις και τις ορέξεις της Τρόικας». Τόνισαν ότι «η κυβέρνηση πρέπει να φύγει με τους αγώνες του λαού το συντομότερο δυνατό» και κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

«Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε», είναι το σύνθημά τους και σε ότι αφορά την εξέλιξη του συλλαλητηρίου επισήμαναν ότι τα συνδικάτα διαδηλώνουν ειρηνικά και τα όποια επεισόδια προκαλούνται από τον αυταρχισμό της κρατικής εξουσίας. Θέλουν μια μεγάλη ειρηνική πορεία σε μια ανοιχτή πόλη και κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας, με αφορμή τις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη την ημέρα των εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ, ξοδεύει χρήματα για τη μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων, αλλά δεν έχει κονδύλια για την Παιδεία και την Υγεία.