Με περιφερειακές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την 1η Νοεμβρίου, προειδοποιούν οι κτηνοτρόφοι της Β. Ελλάδας, διεκδικώντας αύξηση της τιμής του γάλακτος, μείωση του κόστους των ζωοτροφών, άμεση πληρωμή τους από πλευράς των γαλακτοβιομηχανιών και νομοθετική αναγνώριση της Πανελλήνιας Ένωσής τους. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, επεσήμανε ότι η ΠΕΚ σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της αποφάσισε τη στήριξη των κτηνοτρόφων της Ηπείρου στον αγώνα τους για τη Δωδώνη και την αναζήτηση πόρων για την οικονομική ενίσχυση κτηνοτρόφων που έχουν υποστεί καταστροφές-δύο περιπτώσεις στην Αιτωλοακαρνανία και μία στην Ήπειρο-.

Παράλληλα, στις αποφάσεις της Ένωσης, σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, εντάσσεται η διεκδίκηση, με κάθε μέσον, της αυτονομίας του ΕΛΟΓΑΚ και η αποτροπή συγχώνευσής του με άλλον οργανισμό, εκτός και εάν αυτός είναι ο ΕΦΕΤ. Η ΠΕΚ ζητά επίσης την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΟΓΑΚ, με συμμετοχή στελέχους της ένωσης σε αυτό.

Στο μεταξύ, την προσεχή Παρασκευή το μεσημέρι, ο πρόεδρος της ΠΕΚ θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννη Δριβελέγκα, μετά το πέρας της ημερίδας που πραγματοποιείται στην Γαλάτιστα, στο πλαίσιο της πρώτης Γιορτής Κτηνοτροφίας, που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή.