Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν από σήμερα και για 48 ώρες οι γιατροί εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Μάλιστα στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιο Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) έγινε αποδεκτή πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) και αποφασίστηκε να μη χορηγούνται από τους Ιατρικούς Συλλόγους τα απαιτούμενα πιστοποιητικά στους γιατρούς που θέλουν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο α΄ αντιπρόεδρος του ΙΣΘ, Δημήτρης Τσάμης, και ο α΄ αντιπρόεδρος του ΠΙΣ, Γιάννης Μπασκόζος, επισήμαναν ότι με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ οδηγούνται σε αφανισμό οι ιδιώτες γιατροί καθώς θα αμείβονται με ένα ευρώ ανά επίσκεψη, ενώ οι ασφαλισμένοι δεν θα έχουν περίθαλψη ανάλογη με τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Οι γιατροί ζητούν εξόφληση των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων που καθυστερούν επί 15-20 μήνες, διαφάνεια και εξορθολογισμό στη διαχείριση των χρημάτων των ασφαλισμένων και να μη στερηθούν οι ιδιώτες γιατροί το δικαίωμα συνταγογράφησης.