Πρώτοι στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα και για 24 ώρες οι ιδιοκτήτες ταξί. Πανελλαδική 48ωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα και οι γιατροί ενώ κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει για τη προσεχή Δευτέρα και Τρίτη οι εργαζόμενοι σε τελωνία και εφορίες σε όλη τη χώρα. Αναλυτικότερα, ακινητοποιημένα από τις 5 το πρωί της Πέμπτης και για 24 ώρες θα παραμείνουν τα ταξί, με απόφαση τη Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ταξί. Η κινητοποίηση των ιδιοκτητών ταξί θα επαναληφθεί και το Σάββατο.

Η ΠΟΕΙΑΤΑ κάνει λόγο για κατεδάφιση του κλάδου των ταξί, χαρακτηρίζει «ταφόπλακα» για 70.000 οικογένειες το νομοσχέδιο Ραγκούση και ξεκαθαρίζει ότι οι ιδιοκτήτες ταξί δεν είναι διατεθειμένοι να μείνουν «απλοί παρατηρητές των εξελίξεων».

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης ο ΣΑΤΑ θα πραγματοποιήσει ενημερωτική συγκέντρωση στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ, ενώ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης στις 15.00 μ.μ θα γίνει η κεντρική εκδήλωση της Ομοσπονδίας.

Ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης, αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση των ιδιοκτητών ταξί να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία και αρκέστηκε να πει πως με την απεργία του καλοκαιριού επιδείνωσαν τις σχέσεις τους με την κοινωνία. «Αν θέλουν να συνεχίσουν, είναι δικαίωμά τους», συμπλήρωσε.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, η αγορά των ταξί θα είναι μεν ανοιχτή και ελεύθερη, αλλά αν διαπιστωθεί υπερπληθώρα αιτήσεων για την απόκτηση ΑΠΥ, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιοι χρονικοί περιορισμοί στη χορήγηση αδειών. Επιπρόσθετα, προανήγγειλε ότι θα γίνουν φορολογικοί έλεγχοι στις παλιές μεταβιβάσεις αδειών και θα επιβληθούν πρόστιμα σε όσους πούλησαν ταξί εισπράττοντας χρήματα χωρίς να το δηλώσουν.

Eν τω μεταξύ, σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από σήμερα η χώρα, αφού οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το Μετρό, έπειτα από μία επεισοδιακή συνεδρίαση την Τετάρτη, συνεδριάζουν εκ νέου την Πέμπτη για να αποφασίσουν για τη στάση τους.

Παράλληλα, στις κινητοποιήσεις προστίθεται και η 24ωρη απεργία των δασκάλων στις 22 Σεπτεμβρίου. Οι καθηγητές θα συντονίσουν τις κινήσεις τους με τους δασκάλους μετά τις 22 Σεπτεμβρίου.

Σε λευκή απεργία προσανατολίζονται και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας διαμαρτυρόμενοι για το ενιαίο μισθολόγιο.

Τέλος, 48ωρη απεργία, για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, κήρυξαν οι εργαζόμενοι σε εφορίες και τελωνεία αντιδρώντας στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο που δεν θα περιλαμβάνει τελικά την «προσωπική διαφορά» στο επίπεδο των αποδοχών τους, όπως τους είχαν διαβεβαιώσει αρχικά.