Με στοχευμένες κινητοποιήσεις προκειται να απαντήσουν οι φαρμακοποιοί στη μερική απελευθέρωση του ωραρίου λιετουργίας των φαρμακείων όλης της χώρας η οποία τίθεται σε εφαρμογή την 1η Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα μιλώντας στο ραδιόφωνο Βήμα 99, 5 ο Κώστας Λουράντος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, τόνισε ότι είναι πολλά το 30% των φαρμακείων που θα πρέπει να μένουν ανοικτά κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο απόγευμα.

«Το 30% των φαρμακείων σημαίνει 1.300 φαρμακεία στην Αττική. Ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα δεν θα βγάζουν, ενώ εκείνες τις ημέρες και ώρες δεν θα είναι ανοιχτά ούτε τα κέντρα συνταγογράφησης».

Και πρόσθεσε: «Δεν θα προχωρήσουμε σε απεργία, αλλά σε στοχευμένες κινητοποιήσεις, όπως για παράδειγμα Δευτέρες, Τετάρτες και Σάββατα να μείνει η πρωτεύουσα χωρίς διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία».

Ο κ. Λουράντος είπε ότι συνεχώς στοχοποιούνται τα φαρμακεία στις συζητήσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των επαγγελμάτων. «Το θέμα των φαρμακείων είναι πιασάρικο για την κυβέρνηση» είπε.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι διανυκτερεύσεις των φαρμακείων, αλλά σε ένα λογικό πλαίσιο.

Αναφερόμενος στις προειδοποιήσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου ότι όσοι φαρμακοποιοί δεν εφαρμόσουν το νέο ωράριο θα προχωρήσει σε αφαίρεση αδειών για ένα μήνα, ο κ.Λουράντος απαντά ότι σε αντίθεση με τους ιδιοκτήτες ταξί, οι φαρμακοποιοί λαμβάνουν την άδεια από το πανεπιστήμιο και όχι από το κράτος.


Πηγή: Το Βήμα