Τριακόσια ένα τμήματα και σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τελούν σήμερα υπό κατάληψη, όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι φοιτητές και σπουδαστές, που βρίσκονται για άλλη μία φορά στους δρόμους, ενώ προετοιμάζονται να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες που οργανώνονται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης. Στον κύκλο των κινητοποιήσεων, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των φοιτητών, μεταξύ άλλων, μπήκε και το πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Η κατάληψη θα διαρκέσει μία εβδομάδα και στη συνέχεια θα αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων. Παράλληλα οι φοιτητές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν δράσεις και διαμαρτυρίες και στο κέντρο της πόλης.

Από την πλευρά της η νέα πρυτανική αρχή όπως έχει κατ' επανάληψη επισημάνει: "Θα προσπαθήσει, αφενός να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του πανεπιστημίου Κρήτης και αφετέρου να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ελέγχου της συνταγματικότητας των επιμέρους διατάξεων του νόμου και ανάδειξης των αδιεξόδων στα οποία οδηγεί, με στόχο να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ελληνικού πανεπιστημίου".
TAGS