Εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε, σήμερα το πρωί, έξω από το υπουργείο Παιδείας η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), στην οποία έδωσαν επίσης το "παρών" ολιγομελείς αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Η ΑΣΓΜΕ καταγγέλλει ότι η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 2.000 σχολεία λιγότερα και περισσότερα από 20.000 κενά εκπαιδευτικών, ενώ υποστηρίζει ότι το πρόβλημα των βιβλίων δεν θα έχει λυθεί ούτε έως το τέλος του χρόνου.

«Ζητάμε η χρηματοδότηση των φωτοτυπιών να μην γίνει από τους γονείς των μαθητών, αλλά συντεταγμένα από το υπουργείο, να δοθούν κονδύλια στους δήμους άμεσα ώστε να καλυφθεί το κόστος», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αύρα Καράμπελα, μέλος της Συνομοσπονδίας.

Αντιπροσωπεία γονέων ζήτησε κι έγινε δεκτή από τον ειδικό γραμματέα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Κοντογιάννη. «Για όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, το υπουργείο νίπτει τα χείρας του», τόνισε μετά τη συνάντηση μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας.