Με καθυστέρηση αρκετών μηνών, η ΟΜΕ-ΟΤΕ κατέθεσε χθες τις προτάσεις για την υπογραφή της Νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Σύμφωνα με το συνδικαλιστικό όργανο, οι προτάσεις δίνουν λύσεις αποτελεσματικές στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των προβλημάτων και των θεμάτων που μπήκαν στο πλαίσιο συζήτησης για υπογραφή Σ.Σ.Ε.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ εκφράζει την ελπίδα ότι η διοίκηση του ΟΤΕ δεν θα πετάξει τις προτάσεις αυτές στο "καλάθι των αχρήστων" και δεν θα τορπιλίσει το διάλογο. Παράλληλα, καλεί τη διοίκηση να δώσει τεκμηριωμένη απάντηση για κάθε θέμα που έθεσε, στην κατεύθυνση περιορισμού του λειτουργικού κόστους, στον εξορθολογισμό του μισθολογικού σε όλα τα επίπεδα, τη συγκράτηση των δαπανών που αφορούν όλα τα μεγέθη, στην ανάπτυξη και στο ξεπέρασμα της ύφεσης με τις λιγότερες απώλειες και κυρίως στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Ταυτόχρονα, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Επικοινωνιών, καθώς και στους μετόχους και την ΕΕΤΤ, στην οποία επισημαίνει τις στρεβλώσεις και τα δεινά αποτελέσματα που το ρυθμιστικό πλαίσιο του ανταγωνισμού στις Τηλεπικοινωνίες επιφέρει, καλώντας σε διάλογο και νομοθετικές πρωτοβουλίες.