Στην υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας των πολιτών, αλλά και τον επιστημονικό και επαγγελματικό αφανισμό χιλιάδων γιατρών θα οδηγήσει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ( ΕΟΠΥΥ), εκτιμά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. "Απορρίπτουμε στο σύνολό του τον σχεδιασμό του ΕΟΠΥΥ, ως ψευδεπίγραφο μόρφωμα συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ως επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, αλλά και την αξιοπρέπεια των ελλήνων ιατρών και του ιατρικού έργου. Με τον ΕΟΠΥΥ οι Έλληνες πολίτες οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε ουρές και λίστες, ενώ θα εξαναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προστατεύσουν την υγεία τους", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, πέραν της συμμετοχής στην πανελλήνια παν-ιατρική απεργία, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, προτίθεται να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις και στην υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί για προσφυγές στο ΣτΕ, αγωγές κατά ασφαλιστικών οργανισμών, καθώς και μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου που διαπομπεύει δημοσίως τον ιατρικό κλάδο.

"Καλούμε το Παν-ιατρικό Αγωνιστικό Μέτωπο που έδωσε ιστορικά δείγματα γραφής το Φλεβάρη του 2011, σε αγωνιστική ετοιμότητα. Ο ιατρικός κόσμος ενωμένος θα αποτρέψει την επιχείρηση κατεδάφισης του Συστήματος Υγείας και την απαξίωση του Έλληνα γιατρού αλλά και των εκατομμυρίων πολιτών", καταλήγει η ανακοίνωση.

  
TAGS