Άλλα δέκα άτομα αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους από τους συλληφθέντες που απολογήθηκαν σήμερα στην ανακρίτρια Ηρακλείου για τα επεισόδια στην παραλιακή λεωφόρο που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη. Στους ενήλικες, που απολογηθήκαν κατά δύο ομάδες, επιβλήθηκε η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα και να δίνουν το παρών σε αστυνομικό τμήμα κατά τις ώρες που θα αγωνίζονται οι ομάδες τους.

Κατά την έξοδό τους από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου τους αποδοκίμασαν άτομα που βρισκόταν στον χώρο έξω από τα Δικαστήρια, φίλοι του θύματος.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους είχαν αφεθεί το μεσημέρι, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια και οι τρεις ανήλικοι, οι οποίοι συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή της παραλιακής λεωφόρου.

Στους ανηλίκους, ηλικίας 15, 16 και 17 χρονών αντίστοιχα, επιβλήθηκε καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ, συνάντηση με το Δικαστικό Επιμελητή Ανηλίκων μία φορά το μήνα και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα κατά τις ώρες που θα αγωνίζονται οι ομάδες τους. Επίσης ελεύθεροι έχουν αφεθεί και οι γονείς των ανηλίκων.

Ο 24χρονος που φέρεται ως ένας από τους δυο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, αναμένεται να οδηγηθεί στην ανακρίτρια αύριο το μεσημέρι ενώ σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον δεύτερο κατηγορούμενο, η σύλληψη ή παράδοση του οποίου αναμένεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, άμεσα.