Την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να συγχωνευθούν τα γυμνάσια της Γορτυνίας, επανέλαβε ο δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου. Στο δήμο, θεωρούν ότι "στο βωμό του οικονομικού κόστους, θυσιάζονται σχολεία με μεγάλη παράδοση".

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, υπογραμμίστηκε ότι υπάρχει έντονο κοινωνικό πρόβλημα, αφού αρκετοί γονείς σκέφτονται ακόμα και να μετακομίσουν στην Τρίπολη.

Ο δήμαρχος μίλησε για δογματικές αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας και τόνισε πως πρόσφατα διαπιστώθηκε πως το σχολείο της Βυτίνας, δεν έχει επαρκείς αίθουσες. "Θεωρούμε αδιανόητο να υπάρχουν εισηγήσεις του υπουργείου που να μην γνωρίζουν καν την κατάσταση των σχολείων" είπε ο Γιάννης Γιαννόπουλος.

Εν κατακλείδι, στο δήμο Γορτυνίας επιμένουν ότι δεν πρέπει να λειτουργήσει μόνο ένα σχολείο στην περιοχή και αντιπροτείνουν τη λειτουργία τουλάχιστον δύο σχολείων. Ανακοινώθηκε δε, ότι τη Δευτέρα ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο θα είναι στο γυμνάσιο Δημητσάνας (το οποίο σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας, έχει καταργηθεί) για τον αγιασμό και θα κληθούν να είναι εκεί οι βουλευτές, η Περιφέρεια και ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.