Ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων αφήνουν οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στις νέες ρυθμίσεις για τα φαρμακεία και κάνοντας λόγο για «αγώνα επιβίωσης». Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, θεωρεί απαράδεκτα υψηλό το ποσοστό 30% των φαρμακείων που πρέπει να λειτουργούν τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ενώ σε ότι αφορά το κέρδος, τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο περαιτέρω μείωσης, διευκρινίζοντας ότι σήμερα το ποσοστό κέρδους είναι περίπου 18,5%.

Σημειώνει ότι το φαρμακευτικό επάγγελμα είναι ήδη ανοικτό και αναφέρει ότι, πάνω από 800 άδειες νέων φαρμακείων έχουν χορηγηθεί ή είναι σε φάση ολοκλήρωσης και νομοθετήθηκαν και υλοποιούνται περισσότερες από 200 συστεγάσεις.

Στο μεταξύ απεργούν για δεύτερη μέρα οι γιατροί , οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.Τα νοσοκομεία, το ΙΚΑ και όλες οι μονάδες υγείας λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.