Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών και εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, με την οποία άνοιξε ο «χορός» των κινητοποιήσεων στη συμπρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της 76ης ΔΕΘ. Οι ένστολοι διαμαρτυρήθηκαν για τις μισθολογικές περικοπές που υφίστανται, αλλά και για τις περικοπές στις δαπάνες των υπηρεσιών τους, που όπως ισχυρίζονται, οδηγούν σε εξαθλίωση τα Σώματα Ασφαλείας.

Η κεντρική εξέδρα της εκδήλωσης στήθηκε μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, απ' όπου οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών τους, πραγματοποιούν ομιλίες. Νωρίτερα, χαιρετισμούς απηύθυναν βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι, η πλειονότητα των οποίων «κατέλαβε» το οδόστρωμα επί της οδού Εγνατίας διακόπτοντας στο σημείο αυτό για πάνω από δύο ώρες την κυκλοφορία των οχημάτων που διεξάγονταν από παρακαμπτηρίους, συγκρότησαν πορεία και κατευθύνθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων προς τη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.

Η ένστολη κινητοποίηση ολοκληρώθηκε ειρηνικά με την επίδοση ψηφίσματος από αντιπροσωπεία των Πανελλαδικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας προς το γενικό γραμματέα Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργο Χατζηκωνσταντίνου.

Σημειώνεται ότι στις 3 το απόγευμα του Σαββάτου, οι «Αγανακτισμένοι» θα θέσουν σε εφαρμογή το «σχέδιο αποκλεισμού της ΔΕΘ». Θα πραγματοποιηθούν τρεις προσυγκεντρώσεις (στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου και στο Λευκό Πύργο) και στη συνέχεια οι διαδηλωτές θα κινηθούν προς το Βελλίδειο.

Μισή ώρα αργότερα (15:30) ιδιοκτήτες ταξί από διάφορες πόλεις της Ελλάδας θα συγκεντρωθούν στο Ιβανόφειο, στην οδό Αγίου Δημητρίου και γύρω στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν πορεία, χωρίς τα αυτοκίνητά τους, μέχρι το συνεδριακό κέντρο.

Επίσης, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, των φοιτητών, στην πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ, των φιλάθλων της ομάδας του Ηρακλή, στο «Κατσάνειο» αθλητικό κέντρο, καθώς επίσης και των αντιεξουσιαστών, στην Καμάρα.

Για τις 6.30 το απόγευμα, εξάλλου, προγραμματίστηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία
Αριστοτέλους, ενώ μετά τις 7 το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσουν και αυτές οι πορείες, από τα παραπάνω διαφορετικά σημεία συγκέντρωσης, με κατάληξη το Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης».