ΕΛΛΑΔΑ

Ποινικές διώξεις 23 προσώπων για τα υποβρύχια ζητά η εισαγγελέας

Δημοσίευση 9 Σεπτεμβρίου 2011, 20:56 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ποινικές διώξεις 23 προσώπων για τα υποβρύχια ζητά η εισαγγελέας
Facebook Twitter Whatsapp
Την άσκηση ποινικών διώξεων για τρία αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 23 προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων, ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών κ. Γρηγόρη Πεπόνη, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου με το πέρας της πολύμηνης έρευνας που διενήργησε.
Την άσκηση ποινικών διώξεων για τρία αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 23 προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων, ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών κ. Γρηγόρη Πεπόνη, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου με το πέρας της πολύμηνης έρευνας που διενήργησε. Η εισαγγελέας, με πορισματική αναφορά της προς το Εφετείο, ζητά να απαγγελθούν για την υπόθεση οι κατηγορίες της απιστίας, δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε βάρος 23 προσώπων ενώ για άλλα 15 πρόσωπα κρίνει ότι δεν προέκυψαν στοιχεία και ζητά -για αυτά τα πρόσωπα- να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση φέρονται να έχουν πρώην στελέχη του υπουργείου Άμυνας και των ελληνικών ναυπηγείων αλλά και επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες υπεράκτιων εταιρειών που φέρονται να προσφέρθηκαν να μεταφέρουν τα «δώρα» της γερμανικής HDW- Ferrostaal για την επιλογή της στην κατασκευή των υποβρυχίων. Όλα τα πρόσωπα των οποίων ζητείται η ποινική δίωξη, στο προηγούμενο διάστημα κλήθηκαν σε εξηγήσεις από την εισαγγελική λειτουργό και παρέδωσαν πολυσέλιδα υπομνήματα.

Τον τελικό λόγο για την άσκηση της δίωξης έχει πλέον ο κ. Πεπόνης ο οποίος ήδη μελετά τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας και σύντομα θα αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης και τον ποινικό καταλογισμό των εμπλεκομένων.