Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (μέγιστες τιμές 32 με 35 βαθμοί Κελσίου) και οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο (5 με 7 μποφόρ) θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αυτό το Σαββατοκύριακο στη χώρα σύμφωνα τουλάχιστον με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.  Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι θα είναι εταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


Στην υπόλοιπη Ελλάδα:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Ανεμοι: ασθενείς. Θερμοκρασία: από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά και νότια βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 ενισχυμένοι το απόγευμα σε 5 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 29 και στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος. Ανεμοι: στα βόρεια Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 και στα νότια Βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.   Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.