Συνάντηση με τον μητροπολίτη Άνθιμο, στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης, για θέματα που αφορούν την προώθηση των μεταμοσχεύσεων και τη συνεργασία στην προσπάθεια που καταβάλει η πολιτεία για στήριξη και επανένταξη των τοξικομανών, είχε το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος. Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να είναι «ουραγός» στις μεταμοσχεύσεις, σημείωσε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να πειστεί η κοινή γνώμη για την αναγκαιότητά τους και τόνισε ότι η εκκλησία έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στην κατεύθυνση αυτή.

«Στην περίπτωση των μεταμοσχεύσεων δεν επιτρέπεται η Ελλάδα να έχει καταστεί ουραγός και στα Βαλκάνια, όχι μόνο στην Ευρώπη, με τέσσερις μεταμοσχεύσεις, ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Πρέπει να φτάσουμε στα επίπεδα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, ή εν πάση περιπτώσει πολύ γρήγορα να αποκτήσουμε διψήφιο αριθμό», τόνισε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των κέντρων μονάδων υποκατάστασης μεθαδόνης στα νοσοκομεία, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης «το ένα μετά το άλλο» εντάσσονται στον σχεδιασμό (Άγιος Δημήτριος, 424 στρατιωτικό νοσοκομείο), ενώ έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου θα ενταχθούν και περιφερειακά νοσοκομεία (Δράμας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης).

«Τα νοσοκομεία θα υπερκαλύψουν τη λίστα και έως το τέλος Οκτωβρίου δε θα υπάρχει και αναμονή», πρόσθεσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Άνθιμος επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία που υπάρχει με την πολιτεία και τη διάθεση να επιλυθούν και να προωθηθούν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.