«Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια ώστε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους ανθρώπους που επιθυμούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα απεξάρτησης», δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια επίσκεψης στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, όπου σύντομα θα λειτουργήσει μονάδα χορήγησης υποκατάστατων ουσιών για τοξικομανείς. Ο υπουργός Υγείας περιηγήθηκε στο χώρο φιλοξενίας της μονάδας και ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτη για την καθοριστική συμβολή τους στις προσπάθειες που καταβάλλονται.

Σε τέσσερα στρατιωτικά νοσοκομεία, το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης, το στρατόπεδο "Βαρύτη" στο Γουδί, το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας δημιουργούνται μονάδες χορήγησης μεθαδόνης, με στόχο τη μείωση και τελικά το μηδενισμό, έως το φθινόπωρο, της λίστας αναμονής των χρηστών.

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν ήδη μονάδες θεραπευτικής υποστήριξης της εξάρτησης (μονάδα χορήγησης υποκατάστατων) στα νοσοκομεία Άγιος Δημήτριος,Ιπποκράτειο, Ειδικών Παθήσεων, Άγιος Παύλος και Παπαγεωργίου και από τις 16 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσουν και σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Στις μονάδες υποκατάστασης εξυπηρετούνται μόνο όσοι είναι γραμμένοι στις λίστες αναμονής του ΟΚΑΝΑ,από τον οποίο ειδοποιούνται,τηλεφωνικώς και γραπτώς, α να προσέλθουν στα νοσοκομεία.