Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα εννέα άτομα, τα οποία συνελήφθησαν από αστυνομικούς, με την κατηγορία ότι κατείχαν διάφορα αντικείμενα και συμμετείχαν στα επεισόδια, που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την αστυνομία, συνολικά προσήχθησαν σε αστυνομικά τμήματα 93 άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ προκλήθηκαν μικρής έκτασης ζημίες από ρίψεις αντικειμένων, σε υποκαταστήματα τραπεζών και στην είσοδο του κτιρίου της Λέσχης Φρουράς Αξιωματικών Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομία αν και ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί πολλοί είναι διαδηλωτές οι οποίοι καταγγέλλουν ότι ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν από το χώρο των επεισοδίων και μετέφεραν σε νοσοκομεία για την παροχή των πρώτων βοηθειών, τουλάχιστον πέντε άτομα, ορισμένα από τα οποία παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα από τη ρίψη δακρυγόνων.

Στο μεταξύ, συνεργεία του δήμου και της πυροσβεστικής, στη διάρκεια της νύχτας, καθάρισαν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια και απομάκρυναν τους κατεστραμμένους κάδους και τα άλλα αντικείμενα.
TAGS