Επίθεση Διαμαντοπούλου στον ΟΕΔΒ για τα βιβλία


Στοιχεία για την καθυστέρηση έκδοσης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη νομιμότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας για την προμήθεια του αναγκαίου χαρτιού εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων, έδωσε η υπουργός Παιδείας Α.Διαμαντοπούλου. "Το Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του οποίου προΐσταται και στο οποίο προήδρευσε ο αντιπρόεδρος κ. Αγγελάρας, αναφέρει η υπουργός Παιδείας, καθυστέρησε να εκδώσει την απόφασή του, παραβαίνοντας ρητή διάταξη του νόμου. Από τις 19 Απριλίου που κατατέθηκε η σχετική αίτηση ανάκλησης από τον ΟΕΔΒ η απόφαση δημοσιοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου και κοινοποιήθηκε στον Οργανισμό Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) στις 19 Ιουλίου. Ήτοι με καθυστέρηση ενάμιση μήνα."

«Κατά το διάστημα που εκκρεμούσε η εκφορά της δικαστικής κρίσης περί της νομιμότητας της διαγωνιστικής διαδικασίας δεν μπορούσε να ξεκινήσει οποιαδήποτε άλλη διαγωνιστική προσπάθεια» (Πράξη 61/2011 VI Κλιμακίου Ελεγκτικού Συνεδρίου). Δηλαδή, ανεξαρτήτως του εάν και τι γνώριζε ποιος, η καθυστέρηση έκδοσης της απόφασης -και ανεξαρτήτως του εάν αυτή ήτο θετική ή αρνητική- οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στο αδιέξοδο που περιήλθε ο ΟΕΔΒ για την έγκαιρη προμήθεια του αναγκαίου χαρτιού εκτύπωσης των βιβλίων".

Η υπουργός αναφερόμενη στην προηγούμενη δήλωση του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι σέβεται τη νομιμότητα και το δημόσιο χρήμα τονίζει : "Ο σεβασμός στη νομιμότητα και το δημόσιο χρήμα, και η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος αποτελεί προφανές χρέος όλων μας. Όπως και ο σεβασμός στην δικαστική κρίση αποτελεί για μένα πάγια αρχή και πεποίθηση. "

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο