Νέα εβδομάδα κινητοποιήσεων αρχίζει σήμερα με τους ιδιοκτήτες ταξί να τραβούν «χειρόφρενο» μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ταυτόχρονα, 48ωρη απεργία για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι σε εφορίες και τελωνεία σε όλη τη χώρα. Αναλυτικότερα, τα ταξί όλης της χώρας τραβούν χειρόφρενο από τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας και θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για 48 ώρες, δηλαδή έως τις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, οι ιδιοκτήτες ταξί θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε διάφορα σημεία, τα οποία θα ανακοινωθούν την τελευταία στιγμή, ώστε να διατηρηθεί και το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Εν τω μεταξύ, με 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο απαντούν εφοριακοί και τελωνειακοί στην απόφαση της κυβέρνησης να ανακαλέσει τη συμφωνία περί προσωπικής διαφοράς.

Τα συνδικαλιστικά όργανα και των δύο ομοσπονδιών, ΠΟΕ-ΔΟΥ κατά πλειοψηφία και ΟΤΥΕ ομόφωνα αποφάσισαν να προχωρήσουν κατ' αρχήν σε 48ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη. Η ΟΣΥΟ, που εκπροσωπεί τους εργαζομένους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την κεντρική διοίκηση, παρέπεμψε το ζήτημα στους πρωτοβάθμιους συλλόγους, που αναμένεται να λάβουν αποφάσεις εντός των ημερών.

Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών αντιδρούν κάθετα στην ανάκληση της συμφωνίας που είχαν κλείσει πρόσφατα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου περί καθιέρωσης «προσωπικής διαφοράς», ώστε να μη μειωθούν περαιτέρω οι αποδοχές τους.