Με απόλυτη επιτυχία σε κάθε έκφανσή του, επιστημονική, πολιτιστική και ενημερωτική, στέφθηκε το συνέδριο που διοργάνωσαν από κοινού ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, με θέμα «Ναρκωτικά, πρόληψη και καταστολή» από 9-11 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα Σίβυλλα του τουριστικού χωριού Διόρυσσα. Από την 1η του Σεπτέμβρη άρχισαν οι παράλληλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που πλαισίωσαν το επιστημονικό κομμάτι του συνεδρίου, σε κάθε γωνιά του νομού, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου, που μέσα απ’ αυτές είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το μεγάλο πρόβλημα των ναρκωτικών, αλλά και να εκφράσει τις θέσεις και την άποψή του μέσω ερωτηματολογίου.

Το συνέδριο που φιλοξένησε εξέχουσες προσωπικότητες του νομικού κόσμου, αλλά και όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών στο μεγάλο πρόβλημα των ναρκωτικών που μαστίζει την κοινωνία, έκλεισε τις εργασίες του το Σάββατο το βράδυ.

Το μείζον θέμα που συζητήθηκε μεταξύ άλλων εισηγήσεων ήταν το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε για διαβούλευση η κυβέρνηση, με τις απόψεις των συνέδρων να διίστανται για τα αποτελέσματα στην εφαρμογή του.

«Η αποποινικοποίηση ανοίγει το κλειστό επάγγελμα των εμπόρων ναρκωτικών» είπε χαριτολογώντας ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ιωάννης Αδαμόπουλος.

Το επιστημονικό συνέδριο τόνισε ο ψυχολόγος Ιωάννης Τέντης ήταν ένα από τα καλύτερα που διοργανώνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο κι αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στον Δικηγορικό Σύλλογο Σάμου, όσο και στην Εισαγγελία πρωτοδικών Σάμου.

Η όλη διοργάνωση του συνεδρίου έκλεισε στην αίθουσα του δήμου Σάμου, με την έκφραση από πλευράς των διοργανωτών ευχαριστιών προς όλους τους συμμετέχοντες στις παράλληλες εκδηλώσεις και γενικά σε όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία.

Την Κυριακή οι εκλεκτοί σύνεδροι μπόρεσαν να γνωρίσουν την ιστορία και τις ομορφιές του νησιού, με σχετική εκδρομή που είχε διοργανωθεί.

 Αναμφισβήτητα το επιστημονικό αυτό συνέδριο κι όσες εκδηλώσεις το πλαισίωσαν, απέδειξε τις μεγάλες δυνατότητες της Σάμου και των ανθρώπων της για μια εγγυημένη συνέχεια. Ήταν η πρώτη φορά, που σε επιστημονική διοργάνωση, συμμετείχαν τέτοιου επιπέδου ομιλητές, η αφρόκρεμα του νομικού και όχι μόνο κόσμου, που τίμησε τον τόπο και όλους τους Σαμιώτες.
TAGS