Η αυριανή άφιξη κρουαζιερόπλοιου στην Πάτρα, το οποίο μεταφέρει περίπου 1.200 επιβάτες και 800 άτομα πλήρωμα, δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας στις τοπικές οικονομικές δυνάμεις για αποτελεσματική είσοδο της Πάτρας στον τομέα του τουρισμού κρουαζιέρας και ταυτόχρονη τόνωση της αγοράς της πόλης. Ήδη ο εμπορικός σύλλογος της Πάτρας πήρε πρωτοβουλία και προτείνει στα μέλη του, που διατηρούν καταστήματα στο κέντρο, να υποδεχθούν τους επισκέπτες με χαμηλές τιμές και να παραμείνουν ανοικτά τις μεσημεριανές ώρες, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

 Μάλιστα όπως τονίζεται χαρακτηριστικά «πρέπει να δώσουμε το ισχυρό εμπορικό μήνυμα της πόλης μας, του πολιτισμού μας, και της παράδοσης μας.» Ακόμη ο εμπορικός σύλλογος κρίνει ως ιδιαίτερα θετική την πρωτοβουλία της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, να εντάξει την Πάτρα ως προορισμό για τα κρουαζιερόπλοια, σε μια περίοδο μάλιστα που είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Από την πλευρά του ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών θα προσπαθήσει να διευκολύνει τις μετακινήσεις των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου προς την Πάτρα με την δρομολόγηση λεωφορείων, τα οποία θα μεταφέρουν τους επισκέπτες στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Το κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να καταπλεύσει στο βόρειο λιμάνι περίπου στις 7.00 το πρωί και θα παραμείνει μέχρι τις 6.00 το απόγευμα.

Οι επιβάτες είναι διαφόρων εθνικοτήτων, στην πλειοψηφία τους όμως Αμερικανοί, και Καναδοί. Επίσης ταξιδεύουν και ευρωπαίοι από την Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, την Ελβετία, το Βέλγιο, καθώς και Αυστραλοί.