Σκληρή κριτική απέναντι στις αποφάσεις, που αφορούν το νέο τέλος στην ακίνητη περιουσία, άσκησαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Οι δύο συνομοσπονδίες εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και κάλεσαν τους εργαζομένους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε κινητοποιήσεις.
Η ΓΣΕΕ, εξέφρασε τη ριζική και έντονη διαφωνία της για το σύνολο των μέτρων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και ιδιαίτερα, αυτό της έκτακτης εισφοράς των ακινήτων, ακόμα και των μικροϊδιοκτητών.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, το σύνολο των μέτρων επιφέρει τεράστια αφαίμαξη πόρων από το πενιχρό οικογενειακό εισόδημα, καθώς και από την πραγματική οικονομία, η οποία βρίσκεται σε τεράστια ύφεση, με αποτέλεσμα την έκρηξη της ανεργίας.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι, μαζί με τους εργαζόμενους τόσο σε εθνικό όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, θα εντείνουν την πάλη και τον αγώνα για την ανατροπή αυτών των καταστροφικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Αλλά και η  ΑΔΕΔΥ  εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι ενέργειες  υπονομεύουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Όπως επισημαίνει, το νέο "χαράτσι" με την επιβολή τέλους στην ακίνητη περιουσία, ο τρόπος που δρομολογήθηκε και η ανακοίνωσή του, την επομένη της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αποτελεί χειροπιαστή ομολογία πλήρους χρεοκοπίας της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας.

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, καθώς και όσους θίγονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να εντείνουν τους αγώνες, για να αποτραπούν νέες κοινωνικά καταστροφικές επιλογές, που, πέραν από τις επαχθείς επιπτώσεις στους εργαζόμενους, θα είναι, επίσης, δραματικές και στα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και τους πολίτες, γενικότερα.

TAGS