Σκληρή απάντηση στην κυβέρνηση έδωσε αργά το απόγευμα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μετά τις δηλώσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της ΝΔ για την απόφαση να μην εισπράττονται τα νέα χαράτσια  στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ,
Σε ανακοίνωση της, η ΓΕΝΟΠ επισημαίνει:

«Εάν η κυβέρνηση θέλει να εισπράξει το νέο χαράτσι μιας αποτυχημένης πολιτικής, να βρει άλλους τρόπους και όχι να εκβιάζει μέσω της ΔΕΗ.

Ο εκβιαστής και ο πιστολέρο είναι η πολιτεία που την είσπραξη του φόρου την συνδέει με την απειλή του "αν δεν πληρώσεις το φόρο σου κόβω τι ρεύμα" και όχι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που με τη στάση της επιχειρεί να προστατέψει και το ρόλο της επιχείρησης αλλά και τον μεροκαματιάρη που με δυσκολία αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η ΓΕΝΟΠ, ως τον Αύγουστο είχε κοπεί το ρεύμα σε 175.000 καταναλωτές, εκ των οποίων οι 60.000 δεν έκαναν επανασύνδεση.

«Όταν μαζί αντιστεκόμασταν σε απαράδεκτες πολιτικές, αγωνιζόμασταν να μην περάσουν καταστροφικές αποφάσεις σε βάρος της Επιχείρησης, διακόπταμε τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. κάναμε συνδιοίκηση;» διερωτάται η Ομοσπονδία.


Σχετικά θέματα:

Οι αναπληρωτές του Μπένι, ομολογούν την προχειρότητα με την οποία ελήφθη το νέο μέτρο

Μιχελάκης: «Kανένας Φωτόπουλος δεν μπορεί να εμποδίζει την εφαρμογή των νόμων»