Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η απεργία των ιδιοκτητών ταξί οι οποίοι έχουν προαναγγείλει «χειρόφρενο» στα οχήματα τους μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες προγραμματίζουν να περικυκλώσουν το απόγευμα της Τρίτης, στις 16.00, τη Βουλή, την ώρα που ο Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώνει τον κοινοβουλευτικό τομέα εργασίας του ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο που προβλέπει την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υποδομών σκληραίνει την στάση του απέναντι στους ιδιοκτήτες ταξί. Ένα νέο έγγραφο εστάλη από τη γενική γραμματεία προς τις περιφέρειες, ως συνέχεια της εγκυκλίου της 1ης Αυγούστου με την οποία καλούσε τότε τους περιφερειάρχες να επιβάλλουν κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο σε όσους προχωρούσαν σε κατάληψη δρόμων και παρακώλυση συγκοινωνιών.

«Ζητείται η ενημέρωση του υπουργείου, όσον αφορά τις ενέργειες που έχουν γίνει επί των εν λόγω υποθέσεων που αφορούν στις διοικητικές κυρώσεις για κατάληψη εθνικών κλπ οδών από ιδιοκτήτες ταξί, κατ' εφαρμογή των οικείων διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το έγγραφο.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία από τις περιφέρειες δείχνουν ότι δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις και ότι η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο των κλήσεων προς απολογία. Πολλοί ιδιοκτήτες ταξί, αυτές τις ημέρες, ενημερώνονται από την αστυνομία για την κλήτευσή τους. Στην Αττική έχουν σταλεί 3.000 κλήσεις σε απολογία.

Ανυποχώρητοι δείχνουν να είναι οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν θα αφήσουν να περάσει το σχέδιο νόμου του Γιάννη Ραγκούση.