Φαίνεται πως η φαντασία των ληστών που «εξειδικεύονται» στα ΑΤΜ δε σταματά πουθενά. Δύο υπήκοοι Ουγγαρίας, 25 και 27 ετών έκλεβαν τα χρήματα ανυποψίαστων πολιτών Με ειδικές μεταλλικές τάπες που τοποθετούσαν στην έξοδο χρημάτων, σε ΑΤΜ τραπεζών. Τους δύο αλλοδαπούς συνέλαβε αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας και βρέθηκε τυχαία σε τράπεζα, όπου είχαν στήσει την παγίδα τους οι δράστες, προχθές στην περιοχή του Πειραιά.

Η μέδοδος κλοπής που χρησιμοποιούσαν οι δύο Ούγγροι, ονομαζεται «cash trapping » και λειτουργεί ως εξής:

Οι δράστες παγίδευαν μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, τοποθετώντας ειδικές μεταλλικές τάπες στις εξόδους χρημάτων των Α.Τ.Μ. τραπεζών, με αποτέλεσμα όταν οι πελάτες προσπαθούσαν να κάνουν ανάληψη, να γίνεται κανονικά η συναλλαγή και η χρέωση του λογαριασμού τους, αλλά τα χρήματα της ανάληψης να μην εξέρχονται και οι πελάτες να μην τα λαμβάνουν. Κατόπιν οι δράστες, αφαιρούσαν τη μεταλλική τάπα και παραλάμβαναν αυτοί τα χρήματα.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πειραιά προέκυψε ότι οι δράστες είχαν παγιδεύσει συνολικά πέντε ΑΤΜ τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 990 ευρώ, προερχόμενα από παγιδεύσεις ΑΤΜ, ένα πριόνι κοπής μετάλλου, μία μεταλλική λίμα, ένα ρολό ταινίας διπλής όψεως, τέσσερις ταινίες συγκόλλησης, δύο κατσαβίδια, ένας σουγιάς-πολυεργαλείο και δύο ρολά μεταλλικών ταινιών μέτρησης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.