Στην τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων μπαίνουν οι φοιτητές και οι σπουδαστές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, με μερίδα καθηγητών των ιδρυμάτων να τάσσονται υπέρ των ανοιχτών σχολών. Υπό κατάληψη τελεί για ακόμη μια εβδομάδα το Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Γεωπονική, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ενώ οι φοιτητές σε ακρετές σχολές σε Αθήνα και επικράτεια αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Υπέρ των ανοιχτών Πανεπιστημίων, εκφράζοντας ωστόσο τις αντιρρήσεις τους επί ορισμένων διατάξεων (όπως π.χ. ότι δεν τους δόθηκε η δυνατότητα τρίτου κύκλου σπουδών), τάσσονται οι καθηγητές των ΤΕΙ που συνεδρίασαν και συζήτησαν τις διατάξεις του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «ο νέος νόμος είναι πλέον νόμος του κράτους, παρακολουθούμε κριτικά την εφαρμογή του, εντοπίζουμε τις δυσλειτουργίες του, καταγγέλλουμε μέσω των Ομοσπονδιών τα σημεία που κατά τη γνώμη μας έχουν πρόβλημα συνταγματικότητας και παλεύουμε να αλλάξουμε τα αρνητικά σημεία. Θεωρούμε όμως, πως σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή, τόσο για το μέλλον των ΑΕΙ, όσο και της ίδιας της χώρας επιβάλλεται τα Ιδρύματα να παραμείνουν ανοιχτά και σε πλήρη ακαδημαϊκή και ερευνητική λειτουργία προς όφελος της ελληνικής νεολαίας και οικογένειας».

 Οι καθηγητές των ΤΕΙ ζητούν «επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων τους, για να αντεπεξέλθουν», όπως λένε, στις άμεσες ανάγκες για κάλυψη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών τους αναγκών, άμεσο διορισμό των νεοεκλεγέντων εκπαιδευτικών, κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών με τον αναγκαίο αριθμό έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, κλπ.

Την ίδια στιγμή, υπό κατάληψη για ακόμη μια εβδομάδα τελεί το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους. Παράλληλα, τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι φοιτητές στο  Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρ. ΑΣΟΕΕ), στο Γεωπονικό, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αλλά και σε σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.TAGS