Εξαιρούνται οι κοινόχρηστοι χώροι, από την καταβολή του νέου τέλους ακίνητων, ενώ στο τέλος– που θα καταβληθεί σε δύο δόσεις - δε θα λαμβάνεται υπόψη η παλαιότητα του ακίνητου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τέλος θα πληρώνουν όλοι οι ιδιοκτήτες ανεξαιρέτως του έτους κατασκευής του ακίνητου, τον ίδιο φόρο για τα ίδια τετραγωνικά και ανάλογη τιμή ζώνης. Οι κοινόχρηστοι χώροι δεν συμπεριλαμβάνονται στο μέτρο, ενώ το τέλος δεν θα βαρύνει κλειστά ακίνητα, στα οποία έχει κοπεί το ρεύμα και δεν αποστέλλεται λογαριασμός ΔΕΗ, ενώ αντίθετα θα επιβληθεί σε κάθε κτίσμα που ηλεκτροδοτείται, ακόμη και αν πρόκειται για εξοχική κατοικία, κενά διαμερίσματα, αγροτικά κτίσματα.

Το ειδικό τέλος ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας θα κλιμακώνεται ως εξής: 0,5 ευρώ, 1 ευρώ, 1,5 ευρώ, 2 ευρώ, 2,5 ευρώ, 3 ευρώ, 3,5 ευρώ, 4 ευρώ, 4,5 ευρώ, 5 ευρώ, 5,5 ευρώ, 6 ευρώ, 6,5 ευρώ, 7 ευρώ, 7,5 ευρώ, 8 ευρώ, 8,5 ευρώ, 9 ευρώ , 9,5 ευρώ και 10 ευρώ.

Aν και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ήδη το μέτρο, οι αποφάσεις για την υλοποίησή του μετατίθενται μάλλον για την  επόμενη εβδομάδα.

Χθες, με επιστολή της στο υπουργείο Οικονομικών η ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε χαμηλούς συντελεστές, εξαίρεση των κοινόχρηστων χώρων και των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων από το νέο τέλος.

Από την πλευρά της η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ επισημαίνει δεν υπάρχει πρόβλεψη στο καταστατικό της εταιρίας για την είσπραξη του τέλους μέσω των λογαριασμών και για να επιβληθεί με νομοθετική ρύθμιση θα πρέπει πρώτα να το αποφασίσει η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας.
Πηγή: ΣΚΑΙ/To Βήμα
TAGS