Κρίσιμο θεωρείται το αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ καθώς όπως όλα δείχνουν θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού κ. Μ. Τσαμάζ θα είναι η εφαρμογή τετραήμερης εργασίας για το σύνολο του προσωπικού ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο για ένα haircut της τάξης του 10% στις μηνιαίες απολαβές.

Μετά από τρεις μήνες διαβουλεύσεων μεταξύ της διοίκησης του οργανισμού και της ΟΜΕ - ΟΤΕ δεν βρέθηκε κοινή γραμμή σε ότι αφορά τη μείωση του μισθολογικού κόστους ώστε ο οργανισμός να ανακάμψει και να γίνει πάλι ανταγωνιστικός. Πρόθεση της διοίκησης είναι να μειωθεί αυτό το κόστος κατά 300 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας.

Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την πλευρά των εργαζομένων ( πάγωμα των μισθών, μείωση των απολαβών στα διευθυντικά στελέχη, αναδιάρθρωση των θυγατρικών και μείωση της διαφημιστικής δαπάνης) εκτιμάται από τη διοίκηση ότι θα εξοικονομήσουν για τον οργανισμό 15 εκατ. ευρώ ετησίως και σήμερα κιόλας θα ενημερωθεί η ΟΜΕ - ΟΤΕ ότι οι προτάσεις αυτές δεν γίνονται δεκτές.

Από τη διοίκηση του οργανισμού επισημαίνουν σχετικά με τις προτάσεις της ΟΜΕ - ΟΤΕ ότι περικοπές στις απολαβές των διευθυντικών στελεχών έχουν ήδη υλοποιηθεί ενώ και η διαφημιστική δαπάνη έχει μειωθεί κατά 30%.

Στόχος της διοίκησης είναι να εξοικονομηθούν 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, κάτι που θα επιτευχθεί με τη μονομερή υιοθέτηση αλλαγών στα εργασιακά του ΟΤΕ όπως τετραήμερη εργασία, πάγωμα των ωριμάνσεων και αλλαγή του τρόπου λειτουργίας και των καταβολών του οργανισμού στο Λογαριασμό Νεότητας.
Πηγή tovima.gr